Ota yhteyttä


Puh: 09 727 99 370

info@mielenrauha.com
Tilaa uutiskirjeAjankohtaista
YHTEISTYÖSSÄ


Koulutus.fi pieni jpg

Images


Temi logo med


PALKINNOT

Success story award winnerTotti Karpelan Ylen uutisten haastattelu: Nuorten radikalisoituminen jopa pelottavan nopeaa


Yli 20 vuotta uhka-analyysien parissa työskennellyt Totti Karpela pitää terrorijärjestöjen markkinointia erittäin ammattimaisena. Internetin ja sosiaalisen median sisällöt on tarkoitettu puhuttelemaan juuri nuoria, jotka ovat helpoimmin käännytettävissä.


– Erilaiset terrorijärjestöt tarjoavat netissä pelejä lapsille, rekrytointia, twitter-tilejä ja kaikkea mahdollista. On osattu löytää kanavat, joilla tavoitetaan ne ihmiset, joita ei aikaisemmin olisi voitu tavoittaa.

Karpela on Euroopan uhka-analyytikkoyhdistyksen puheenjohtaja. Vastikään alan ammattilaiset kokoontuivat Italiaan keskustelemaan muuttuneesta terrorismin kuvasta. Kaikki olivat yhtä mieltä, että yksittäisten, itsenäisesti toimivien terroristien tekemistä iskuista on tullut vallitseva toimintamalli. Samalla tekijöiden motiivit voivat vaihdella suuresti.


– Uskonto on enemmän keppihevonen ja linkit tekijöiden välillä löytyvät enemmän yhteisistä kasvuympäristöistä, arvoista, jännityksen hakemisesta ja huomionhakemisesta. Internet tarjoaa yksittäisille terroristeille mahdollisuuden luoda oma vertaistukiryhmänsä ja saada vahvistusta siitä itselleen, Karpela summaa uusimmat uhka-analyytikkojen tekemät havainnot.


LUE KOKO UUTINEN TÄÄLLÄ

12345678