Header

Näyttökuva 2016-02-11 kello 11.27.56

Ota yhteyttä


Facebook

Tutustu
Mielenrauhan Facebook-sivuihin

AjankohtaistaKansainvälinen saavutus


YHTEISTYÖSSÄ


Koulutus.fi pieni jpg

Images


Temi logo med


PALKINNOT

Success story award winner

ASISchina

TOTTI KARPELA LUENNOIMASSA ASIS:n 2015 AASIAN PÄÄTAPAHTUMASSA


Mielenrauha Oy:n pääkouluttaja ja toimitusjohtaja Totti Karpela luennoi joulukuussa Kiinassa turvallisuusseminaarissa käytöshäiriöistä työpaikalla. Kyse on kansainvälisen ASIS yhdistyksen seminaarista ja kyseinen joulukuun Kiinan seminaari on Aasian päätapahtuma vuonna 2015.

Totti Karpela on seminaarin luentosarjan pääohjelmassa ns. Keynote-puhujana. Osallistujia tilaisuuteen odotetaan arviolta kolmisen sataa.

Totin luennon otsikko

Closing and Keynote Presentation: Psychopaths in the Corporate World - Nightmare Dressed Like a Daydream

Psychopaths; skillful manipulators, people with no remorse, guilt or empathy yet charming and fearless, emotionally indifferent people, who are so attractive in some ways and so appalling in others.


Oheisen linkin takana lisätietoa ASIS järjestöstä ja kyseisestä Aasian tapahtumasta.

ASIS CHINA CONFERENCE11.12.2015 Puhe-judo™ 1: Peruskurssi - avoin koulutus


Sokos Hotel Presidentti, klo 09-16Sokos


Paikkoja vapaana 49

Ilmoittautumiset: heikki.neuvonen(at)mielenrauha.com


Puhe-judo™ 1: Peruskurssi keskittyy haastavien palvelu-, viestintä- ja vuorovaikutustilanteiden parempaan hallintaan. Puhe-judo™ 1: Peruskurssi on suosituin koulutuskokonaisuutemme ja tarjoaa käytönnönläheisiä neuvoja miten kiihtyneiden henkilöiden ja asiakkaiden kanssa tulisi ammattimaisesti toimia sekä miten saamme vastapuolen rauhoiteltua vuorovaikutuksen keinoin.


LISÄTIETOJAHinta        

200 € + alv


Hinta sisältää:

 • Koulutusmateriaalin
 • Todistuksen
 • Aamukavhvin / teen ja suolaisen leivän
 • Kokouslounaan
 • Iltapäiväkahvin / teen + makean kahvileivän


Ilmoitattehan ilmoittautumisen yhteydessä: nimenne, organisaation, työtehtävän/tittelin, sähköpostiosoitteen ja laskutustietonne.


Peruutusehdot: 30 pv ennen kurssia veloituksetta. Tämän jälkeen 100 % korvaus. Mikäli joudut perumaan kurssin myöhemmin, voit lähettää sijastasi toisen henkilön kurssille.Puhe-judo™ Verkkokurssi loppuvuoden hintaan 25 € + alv

PujuVIMEO


Opi ammattimaisen rauhoittelun perustekniikat kätevästi 70 minuutin mittaisella Puhe-Judo 1 -verkkokurssilla.


Lisäksi kesällä valikoimiimme on lisätty Puhe-Judon verkkokurssi niille kiinnostuneille, joiden aikataulu ei salli varsinaisille kursseille osallistumista, tai organisaatioille, joilla 24/7 saatavilla oleva kurssi on joustavampi vaihtoehto.


Nyt loppuvuoden edulliseen hintaan 25 € + alv (norm. 62 € + alv)


Puhe-Judon peruskurssn verkkokoulutuksesta opit kätevästi ja tehokkaasti Puhe-Judon tekniikoita omalta kotikoneeltasi.

Puhe-Judo -verkkokurssin sisältö:

 •     Tervetuloa kurssille ja johdanto aiheeseen
 •     Asenteen merkitys tilanteen hallinnalle
 •     Syyt vastapuolen kiihtymykseen
 •     Rauhoittelun käytönnönläheiset toimintamallit
 •     Sanattoman viestinnän merkitys konflikteissa ja rauhoittelussa
 •     Puhe-Judon perustekniikat


Verkkokurssi ostettavissa ja opiskeltavissa oheisen linkin takaa:


LINKKI PUHE-JUDO™ VERKKOKURSSIlle

 


Totti karpelan terveiset aasiasta


Kaikkea ne kiinalaiset keksivätkin

TottiHKG
LATAA ARTIKKELI KONEELLESI: pdf Kiina Kuuntelu-artikkeli (64.8 KB)

Olen kuluneiden viiden vuoden aikana viettänyt huomattavan osan vuodestani Etelä-Kiinan alueella. Oman uteliaisuuden ja osittain pakon sanelemana olen yrittänyt opiskella kiinan kieltä, sekä alueella puhuttua Kantonin-kiinaa kuin myös kielen kirjoitusta. Kiinassa on kieliä yli 200, mutta kirjoitettua kiinaa on ainoastaan kaksi eri muotoa; "Simplified" eli yksinkertaistettu ja "traditional" eli perinteinen kiina. Yksinkertaistettua kiinaa käytetään kaikkialla muualla Kiinassa paitsi Hong Kongissa ja Taiwanissa, jossa perinteinen kirjoitustyyli on edelleenkin käytössä. Mikäli osaat noin 1000 kirjoitusmerkkiä, pystyt lukemaan ja ymmärtämään noin 90% kaikista kirjoituksista. Se mikä minua on kuitenkin suuresti viehättänyt, on eri merkkien ja käsitteiden yhdistämisen kautta syntyvä lopputulos. Mikäli haluat kirjoittaa onnellisuudesta, ei tälle käsitteelle ole omaa merkkiä, vaan onnellisuuden merkki muodostuu piirtämällä tyttären ja pojan merkit yhdessä, sillä suurin onnellisuuden muoto Kiinalaisessa kulttuurissa on olla tyttären ja pojan vanhempana.  Kun taas yhdistetään isoa kuvaava symboli veden symboliin, on kyse tulvasta (iso, suuri vesi) jne.

Kiinan kielessä kuuntelu-merkin rungon muodostaa luonnollisesti merkki, joka kuvaa korvia. Heti viereen tulee ylös oikeaan nurkkaan itseä, sinua kuvaava merkki ja sen alle silmien symboli. Kun nämä kolme on piirretty, tulee seuraavaksi jakamatonta huomiota kuvaava symboli. Mutta vielä kuuntelusta puuttuu kaksi merkkiä, jotka tekevät kuuntelusta aidon. Vasempaan alalaitaan merkitään mielen symboli ja oikeaan alalaitaan tulee merkki, joka tarkoittaa sydäntä. Yhdellä symbolikoosteella muistutetaan mitä kaikkea todelliseen kuunteluun siis kuuluu.

Kaikki alkaa ylhäältä käsin merkkiä lukiessa sinun (lukijan) symbolilla ja korvilla, joka tietenkin on itsestään selvää. Olisi melkoisen vaikeaa kuunnella ilman korvia tai kykyä kuulla. Mutta kuten olen koulutuksissakin sanonut, ettei pelkkää hiljaa oleminen tarkoita samaa kuin kuuntelu. Hiljaa oleva ihminen usein ainoastaan odottaa omaa suunvuoroaan eikä aidosti keskity kuuntelemaan.

Korvien lisäksi pitää myös seurata muuta viestintää, siitä siis silmien merkki. Olipa kyse kuuntelijan katseesta tai puhujan kehonkielen viestinnästä, tarvitaan useimmissa viestintätilanteissa katsetta. Jos pyrit kertomaan huolesi ihmiselle, joka ei ylläpidä katsekontaktia, tulee sinulle hyvin nopeasti tunne siitä, ettei häntä välttämättä kiinnosta koko aihe. Silmät ovat myös sielun peli, kuten sanonta kuuluu. Kiinaksi silmillä tarkoitetaan myös tarkkaavaisuutta.

Mielestäni kuuntelun olennaisia ominaisuuksia on kuitenkin löydettävissä vasta merkkirykelmän  alalaidasta. Voiko aitoa kuuntelua olla  ilman jakamatonta huomiota, ajatusta tai mieltä sekä sydäntä. Todellinen viestinnän ammattilainen osoittaa toimillaan ja käytöksellään keskittyvänsä viestintään täydellisesti. Vastaanottaja ei tarkasta tekstiviestejä puhelimestaan tai samaan aikaan selaa tietokoneen ruudulla näkyviä tiedostoja.  Vastaanotettu viesti pitää myös ymmärtää (ajatus tai mieli), mielellään jopa mahdolliset piiloviestit tai sellaiset vaikuttimet, joita lähettäjä ei aina itsekään ole miettinyt. Viimeinen osa-alue kirjainmerkissä on sydän, joka on helppoa mieltää empatiaksi. Olen lähes kahden vuosikymmen ajan pyytänyt koulutettavia eri puolilla maailmaa listaamaan ne ominaisuudet, joita he haluaisivat vastapuolen omaavan, silloin kun käsitellään kurssilaisille kipeitä asioita. Jokaisessa kulttuurissa, jokaisella mantereella, jokainen ryhmä listaa joka kerta ensimmäiseksi ominaisuudeksi empatian. Ei siis ihme, että kiinan kielessä kuuntelun merkkiin kuuluu kiistatta myös sydämen symboli.  
 
Kiinakuuntelu

Mielenrauhan kurssitarjonnasta löytyy nykyisin viisi eri Puhe-Judon kurssia.

 • Puhe-Judo 1: Peruskurssi
 • Puhe-Judo 2: Jatkokoulutus
 • Puhe-Judo 3: Organisaation sisäiset haastavat vuorovaikutustilanteet
 • Puhe-Judo 4: Sanattoman viestinnän merkitys konfliktien hallinnassa
 • Puhe-Judo 5: Kulttuurien merkitys ja haasteet vuorovaikutuksessa

Lisäksi kesällä valikoimiimme on lisätty Puhe-Judon verkkokurssi niille kiinnostuneille, joiden aikataulu ei salli varsinaisille kursseille osallistumista, tai organisaatioille, joilla 24/7 saatavilla oleva kurssi on joustavampi vaihtoehto.

Totti Karpela toimii kouluttajana ja konsulttina. Karpelan erityinen kiinnostus on suuntautunut konfliktien ennaltaehkäisyyn ja syntyneiden konfliktien hallintaan vuorovaikutustaitojen avulla.  Poliisiuransa aikana Karpela toimi poliisin erityistilanteiden neuvottelijana ja opetti konfliktinhallintaan poliisikoulussa ja -opistossa. Nykyisin Totti Karpela pitää majaansa Espoossa ja Hong Kongissa. Totin tavoittaa spostitse osoitteesta totti.karpela@mielenrauha.com

2

Aasian Tulevista koulutusprojekteista


Olemme parhaillaan neuvottelemassa Hong Kong International Airport - lentokentän maapalveluiden henkilökunnan kouluttamisesta.

Kyseessä on Hong Kongin päälentokenttä joka sijaitsee Chek Lap Kokin saarella joka on suurimmilta osin keinotekoisesti lentokenttää varten luotu saarikokonaisuus. HKIA avattiin vuonna 1998 ja on yksi merkittävimpiä lentokenttiä ja solmukohtia mannerkiinan matkustus- ja rahtiliikenteelle.  Kyseessä on maailman kiireisin rahtiliikenteen lentokenttä ja yksi vilkkaimmista matkustusmäärien osalta. Lentokenttä on myös asiakkaamme Cathay Pacificin kotikenttä ja päälentokenttä Aasian rahtiliikenteen UPS:lle.

Lentokentällä operoi yli 100 merkittävää lentoyhtiötä ja lentoja lähtee kentältä yli 180 kaupunkiin ympäri maailmaa. Lentokentän kautta kulkee vuosittain yli 60 miljoonaa matkustajaa.

Vuonna 2014 lentokentän henkilökuntaan kuului yli 65 000 ammattilaista - joten koulutussopimuksen saaminen olisi yksi merkittävimpiä saavutuksiamme Aasian markkinoilla Suomalaislähtöisenä organisaationa.Mielenrauhan uusi asiakaspalvelukoulutusten esite


Uudistimme kevään 2015 aikana sekä verkkosivujamme, että koulutustarjontaamme. Pitkän prosessin lopputuloksena tarjoamme asiakkailemme selkeämmin hahmotettavan koulutusvalikoiman asiakaspalvelukoulutusten osalta jotka tähtäävät haastavien tilanteiden ammattimaiseen hallintaan.


Osana uudistusprojektia selkeytämme myös esitteitämme sekä koulutuskuvauksiamme.


Oheisesta linkistä voitte ladata viimeisimmän esitteemme Puhe-judo, Asiakaspalvelu ja Reklamaatio koulutustemme osalta.


pdf MR-Puhe-judo+Asiakaspalvelu koulutukset (307 KB)
Osoitelähde: Mielenrauha koulutuspalvelut Oy asiakasrekisteri

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Kruununkuja 3 B4, 02180 ESPOO
Toimisto, puh. (09) 727 99 370
info@mielenrauha.com
www.mielenrauha.com
Block not found.